Thursday, July 5, 2012

Richard Castle – A Brewing Storm


Το συγκεκριμένο ηλεκτρονικό βιβλίο θα έλεγε κανείς ότι αποτελεί κατά κάποιο τρόπο υβρίδιο για την εποχή μας, κι αυτό γιατί έχει τη μορφή μίνι σήριαλ, θα ολοκληρωθεί δηλαδή σε τρεις συνέχειες.

Το θετικό είναι ότι η τιμή του κάθε τόμου είναι χαμηλή οπότε η τιμή του τελικού προϊόντος δεν θα είναι ψηλότερη από κάποιο άλλο μυθιστόρημα.

Το A Brewing Storm αρχίζει με τον πρωταγωνιστή του, Ντέρρικ Στορμ, να κάθεται και να ψαρεύει σε κάποιο ρέμα στο Σίλβερ Κρικ της Μοντάνα. Ο Στορμ είναι ένας εν αποστρατεία πράκτορας της CIA, κι ο οποίος, τουλάχιστον σύμφωνα με τα επίσημα αρχεία, είναι νεκρός. Ο θάνατός του είναι η ασφάλειά του αφού στη διάρκεια της θητείας του στην Υπηρεσία, δημιούργησε πολλούς εχθρούς.

Ωστόσο θα συμβεί κάτι που θα τον αναγκάσει μετά από καιρό να επιστρέψει στην Ουάσιγκτον. Το πρώην αφεντικό του, Τζεντάια Τζόουνς, τον χρειάζεται. Ο Τζόουνς είναι επικεφαλής της Εθνικής Κατασκοπευτικής Υπηρεσίας και για να ζητήσει τα φώτα του πάει να πει ότι δεν έχει άλλη επιλογή.

Στην αρχή ο Στορμ αρνείται ν’ ακολουθήσει τους πράκτορες που στέλνει ο τελευταίος για να τον συνοδεύσουν στην πρωτεύουσα, αλλά όταν του αναφέρουν μια λέξη κλειδί, που σημαίνει πολλά γι’ αυτόν, αποφασίζει ότι δεν έχει επιλογή.

Φτάνοντας στην πόλη μαθαίνει ότι ο σκοπός της επιστροφής του, έστω και για λίγο, στη δράση είναι η απαγωγή του γιου ενός πανίσχυρου γερουσιαστή. Το FBI που είχε αναλάβει την υπόθεση τα έχει κάνει θάλασσα, η ζωή του απαχθέντος μοιάζει να κρέμεται από μια κλωστή και τώρα όλοι περιμένουν τον Στορμ να βγάλει τα κάστανα απ’ τη φωτιά. Και όλοι τον αντιμετωπίζουν με καχυποψία: ειδικά η πράκτορας του FBI, που μάλλον σε κάποιον από τους επόμενους τόμους θα μετατραπεί σε ερωμένη του, Έιπριλ Σάουερς.

Ο Στορμ λοιπόν θα επιδοθεί σε ένα αγώνα δρόμου, στη διάρκεια του οποίου θ’ ανακαλύψει πολλά και ανησυχητικά. Δεν είναι μόνο ότι του κρύβουν πολλά μυστικά, δεν είναι μόνο ότι η CIA και το FBI τον παρακολουθούν στενά, είναι και το ότι σ’ αυτή την υπόθεση εμπλέκονται πολλοί  ύποπτοι ή και πάνω από κάθε υποψία χαρακτήρες.

Προτού περάσει και πολύς καιρός θα αρχίσει ν’ αμφισβητεί τους πάντες και τα πάντα, ακόμη και τον φίλο και πρώην αφεντικό του Τζόουνς, και έχοντας εμπιστοσύνη μοναχά στο ένστικτό του, θα προσπαθήσει να βρει ποιος ή ποιοι κρύβονται πίσω απ’ αυτά που συμβαίνουν.

Όπως λέει και ο λαός, πίσω έχει η γάτα την ουρά, αλλά πάνω που πάει να μάθει την αλήθεια, συμβαίνει κάτι που ανατρέπει τα πάντα.

Άφθονη δράση και πολλές ανατροπές που κρατούν το ενδιαφέρον αμείωτο από την πρώτη μέχρι την τελευταία σελίδα.

Ο δεύτερος τόμος της σειράς, A Raging Storm, κυκλοφόρησε προχθές, κι αν βρω το χρόνο θα τον παρουσιάσω από βδομάδας ή λίγο πιο μετά.


Παρουσιάσεις βιβλίων του ίδιου συγγραφέα:

Naked Heat
Heat Rises

No comments: