Thursday, July 12, 2012

Βιβλιο-νέα


Όλο και πιο ενδιαφέροντα πράγματα συμβαίνουν στο χώρο της ψυχαγωγίας στο εξωτερικό. Μουσικοί γράφουν βιβλία, κομίστες γυρίζουν ταινίες, συγγραφείς κάνουν περιοδείες (Τζέφρι Ντίβερ), παίζουν μουσική και τραγουδούν. Και τώρα μας ήρθαν τα κόμικς από το συγκρότημα των Coldplay. Η σειρά Mylo Xyloto, που  βγαίνει σύντομα, θα φιλοξενήσει έξη τόμους, θα καταπιαστούν λίγο πολύ, με την ιστορία του πιο επιτυχημένου άλμπουμ της μπάντας και θα φέρουν με εικαστικό τρόπο στο φως μερικά μυστικά.

Μια και μιλάμε για καλλιτέχνες που αλλάζουν πού και πού τομέα δράσης, να αναφέρουμε ότι ο διάσημος κύριος Τζόνι Ντεπ έγινε, έστω και προσωρινά, επιμελητής εκδόσεων. Σε συνεργασία με τον συγγραφέα Ντάγκλας Μπλίνκλι, τον οποίο γνώρισε στη διάρκεια ενός από τα πρότζεκτ του για τον πολύ Χάντερ Σ. Τόμσον, επιμελείται την έκδοση του βιβλίου του θρυλικού τραγουδιστή της φολκ μουσικής, Γούντι Γκάρθι, με τίτλο House of Earth, που αναμένεται να κυκλοφορήσει του χρόνου.

Το κλασικό μυθιστόρημα του Μπραμ Στόκερ "Δράκουλας" εξακολουθεί να εμπνέει τους δημιουργούς του κινηματογράφου. Έτσι, μόλις ανακοινώθηκαν τα γυρίσματα μιας νέας ταινίας με τίτλο Χάρκερ. Δεν έχει βρεθεί ακόμη ο ηθοποιός που θα υποδυθεί τον επώνυμο ρόλο του Τζόναθαν Χάρκερ, αλλά το ρόλο του Δράκουλα έχει ήδη καπαρώσει ο Ράσελ Κρόου.

Ο Terry Goodkind δημιουργός της σειράς μυθιστορηματών φαντασίας Sword of Truth πήρε ανάποδες με τους πειρατές και αποφάσισε να βγάλει τα στοιχεία ενός από αυτούς στη φόρα. Σε ελάχιστο χρόνο ο φτωχός, ή και πλούσιος άνθρωπος, εξαφανίστηκε από προσώπου ψηφιακής γης. Αφορμή γι' αυτό το ασυνήθιστο ξέσπασμα αποτέλεσε η εκτεταμένη πειρατία του βιβλίου του συγγραφέα The First Confessor: The Legend of Magda Searus, το οποίο έχει κυκλοφορήσει μόνο σαν eBook.

Περνώντας και πάλι στο χώρο της σώουμπιζ να αναφέρουμε ότι ανακοινώθηκε επίσημα ότι ο τρίτος τόμος της σειράς βιβλίων της Σουζάν Κόλλινς Hunger Games, Mockingjay  θα γυριστεί σε δύο μέρη, κάτι που συνέβηκε και με τα κύκνεια άσματα των Χάρι Πότερ και Twilight.

Το Kickstarter, μια ιντερνετική κοινότητα που καταπιάνεται με διάφορους τομείς της καλλιτεχνικής δημιουργίας, από ηχογράφηση άλμπουμ και διοργάνωση συναυλιών, μέχρι έκδοση βιβλίων και κόμικς, ανακοινώθηκε ότι μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα κατόρθωσε να σκαρφαλώσει στην τέταρτη θέση σε ό,τι αφορά τους εκδότες της τελευταίας κατηγορίας στην Αμερική. Μάλιστα μοιάζει ικανή να εκθρονίσει και κάποιους παίκτες-μεγαθήρια, όπως οι Marvel, DC και Images, που άρχισαν να νιώθουν καυτή την ανάσα της στο σβέρκο τους. Των ανθρώπων οι κοινότητες...

No comments: