Tuesday, July 31, 2012

Stephen King, Joe Hill, Chris Ryall and Nelson Daniel – Road Rage


Για να πω το κρίμα μου δεν διάβασα ολόκληρο αυτό το κόμικς, που κυκλοφορεί σήμερα στο εξωτερικό, μια και το ebook που μου έστειλαν για παρουσίαση περιελάμβανε το πρώτο μόνο μέρος του Road Rage. Εκείνο που μπορώ να σας πω με σιγουριά όμως είναι ότι αυτά που διάβασα και είδα μού άρεσαν.

Σ’ αυτό τον τόμο, που είναι βασισμένος στο μυθιστόρημα του Richard Matheson Duel, που έχει γίνει και ταινία, συνεργάστηκαν κάποιοι πρωτομάστορες τόσο του συγκεκριμένου είδους, όσο και των ιστοριών τρόμου και φαντασίας.

Ο πατέρας Στίβεν Κινγκ και ο γιος Τζόε Χιλ έγραψαν την ιστορία, ο Κρις Ράιαλ έκανε τη διασκευή και ο Νέλσον Ντάνιελ της έδωσε ζωή με τις ζωγραφιές του.

Όλα αρχίζουν με μια περιγραφή και κάποιες εικόνες που τα λένε όλα: «Η Φυλή κατευθυνόταν δυτικά από το σημείο του μακελειού, διασχίζοντας τη ζωγραφιά της ερήμου».

Η Φυλή είναι μια συμμορία με μοτοσικλετιστές, που με επικεφαλής τον Ρέις Άνταμσον και με την υποστήριξη του υπαρχηγού του, Βινς, είχε κλείσει συμφωνία μ’ ένα απατεωνίσκο ονόματι Ντιν Κλαρκ, για την δημιουργία ενός εργαστηρίου που θα κατασκεύαζε ναρκωτικά στην περιοχή της λίμνης Σμιθ. Τα πράγματα όμως δεν πήγαν σύμφωνα με τα σχέδια, αφού το εν λόγω εργαστήριο τινάχθηκε στον αέρα, και οι δύο φίλοι, παρέα με τη συμμορία τους, αποφάσισαν να επισκεφθούν τον Κλαρκ και να απαιτήσουν τα λεφτά που επένδυσαν. Εκείνος φυσικά δεν τα έχει και τα αίματα ανάβουν. Όταν κάνει την εμφάνισή της και μια νεαρή που προσπαθεί να σκοτώσει κάποιον απ’ αυτούς, τότε το μακελειό είναι αναπόφευκτο. Τους σκοτώνουν λοιπόν και τους δύο και στη συνέχεια καβαλούν τις μοτοσικλέτες τους και βάζουν πλώρη για το Σόου Λόου, εκεί που βρίσκεται η αδελφή του Κλαρκ, από την οποία σκοπεύουν να αποσπάσουν τα λεφτά.

Στη διάρκεια της διαδρομής οι σχέσεις των μελών της Φυλής μοιάζουν να πηγαίνουν από το κακό στο χειρότερο. Κάποιοι δεν θέλουν να ακολουθήσουν τον Ρέις και κάποιοι άλλοι κατηγορούν τον Βινς, επειδή δεν μπορεί να του πει όχι: «Ο Βινς ποτέ δεν ήξερε πώς να μιλήσει στον Ρέις», διαβάζουμε.

Ωστόσο αυτό είναι το μικρότερο από τα προβλήματά τους καθώς σε κάποια στροφή του δρόμου θα συναντήσουν ένα οδηγό φορτηγού, που μάλλον έχει πολλά απωθημένα: Έτσι θ’ αρχίσει να σκοτώνει τον ένα μετά τον άλλο τους μοτοσικλετιστές. Το αίμα λοιπόν θα αρχίσει να ρέει άφθονο, κι εδώ ακριβώς είναι που ο Ντάνιελ θα κάνει και την καλύτερη δουλειά του: με ψιλοδουλεμένες ζωγραφιές θα μας δείξει όλη την αγωνία και τον τρόμο των μελών της συμμορίας καθώς το ένα μετά το άλλο θα συναντούν το φοβερό τους πεπρωμένο.

Η συνέχεια επί της (ηλεκτρονικής ή μη) σελίδας.


No comments: