Wednesday, February 29, 2012

Βιβλιο-νέα


Μια μεγάλη γεύση από Χόλλυγουντ ή μάλλον από αμερικανική τηλεόραση θα έχουν σήμερα τα νέα μας.

Κάνουμε την αρχή με την τριλογία των βιβλίων του Τόμας Χάρρις με βασικό ήρωα τον Χάνιμπαλ Λέκτερ, τα οποία έχουν γίνει και ταινίες με πρωταγωνιστή τον Άντονι Χόπκινς. Τώρα, όπως μαθαίνουμε, το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CBS, ετοιμάζεται να τα μεταφέρει στη μικρή οθόνη, υπό τη μορφή σειράς. Έχουν ήδη παραγγελθεί τα πρώτα δεκατρία επεισόδια, αλλά τα ονόματα των πρωταγωνιστών δεν έχουν ακόμη διαρρεύσει. Ποιος θα παίξει τον Χάνιμπαλ; Αυτό είναι το μεγάλο ερώτημα. Πάντως η συγκεκριμένη σειρά θα είχε, πιστεύω, καλύτερη τύχη, αν γυριζόταν από το HBO.

Συνεχίζοντας με τα τηλεοπτικά. Είχα αναφερθεί πρόσφατα στην πρόθεση των αμερικανών παραγωγών να ασχοληθούν με τον Σέρλοκ Χολμς, μετά την τεράστια επιτυχία της πρόσφατης παραγωγής του BBC. Οι αμερικανοί φοβούμενοι νομικά μέτρα εκ μέρους των βρετανών, αποφάσισαν να κάνουν μια κάπως πιο ελεύθερη μεταφορά των ιστοριών. Κάπως έτσι μας προέκυψε η... Δρ. Γουάτσον, την οποία σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες θα ενσαρκώσει η -Άγγελος του Τσάρλι- Λούσι Λιου. Έτσι τρελαίνεσαι, που λέει και το τραγούδι.

Παραμένουμε στον κόσμο της σώου μπιζ. Η Αντζελίνα Τζολί θα γράψει τον πρόλογο στη βιογραφία του πρώην συζύγου της Μπίλι Μπομπ Θόρντον, που θα φέρει τον τίτλο The Billy Bob Tapes: A Cave Full of Ghosts. Ο Μπραντ Πιτ μάλλον δεν έχει αντίρρηση.

Βιογραφία, ή μάλλον κάποια βιογραφικά κείμενα για τον θρυλικό τραγουδιστή των Νιρβάνα Κερτ Κομπέιν, ετοιμάζεται να εκδώσει ο κιθαρίστας Έρικ Έρλαντσον, χωρίς τη συγκατάθεση της χήρας του τραγουδιστή, Κόρτνεϊ Λαβ, με την οποία διατηρεί μια σχέση αγάπης και μίσους. Το βιβλίο θα περιλαμβάνει, σύμφωνα με τον ίδιο, τόσο πεζά όσο και ποιητικά κείμενα, τα οποία θα είναι χωρισμένα σε 52 κεφάλαια και θα μιλούν για το ροκ 'ν' ρολ, την κατάχρηση ναρκωτικών και τον θάνατο του Κομπέιν.

Η συγγραφέας του Χάρι Πόττερ, Τζ. Κ. Ρόουλινγκ έχει γράψει το πρώτο της βιβλίο για ενήλικες το οποίο θα κυκλοφορήσει τους επόμενους μήνες. Ως συνήθως η μηχανή των δημοσίων σχέσεων πήρε μπρος και έτσι ενώ άφησε να διαρρεύσει η είδηση, όλες οι λεπτομέρειες για το βιβλίο παραμένουν κρυφές. Ωστόσο όλα δείχνουν ότι πρόκειται για αστυνομικό μυθιστόρημα, αφού ο άνθρωπος που κλήθηκε να κάνει την επιμέλειά του είναι κάποιος που συνεργάζεται με τους πιο σημαντικούς συγγραφείς βιβλίων θρίλερ στη Βρετανία. Στο μεταξύ, με την ευκαιρία η Ρόουλινγκ, είπε ν' αλλάξει και εκδοτικό οίκο, αφού φυσικά πρώτα πληρώθηκε το βάρος της σε χρυσάφι. Έτσι, μετά την κλωτσιά στον κώλο, που έριξε πέρυσι στον ατζέντη που κατάφερε να της βρει εκδότη, τώρα ξεφορτώθηκε και τον εκδότη τον ίδιο, που την έκανε πλούσια. Αυτό πάει να πει εκτίμηση...

2 comments:

Rania said...

η Dr. Watson (πατάτα μου ακούγεται)...
αλλά can't wait για το hannibal.

lakis said...

Για να δούμε τι θα δούμε :)