Saturday, February 18, 2012

Βιβλιο...νέα


Οι του ΕΚΕΜΕΛ δεν μπορούν να αποφασίσουν κατά πόσο κλείνει το έρμο ή όχι. Τη μια η Κατερίνα Σχινά λέει ότι κλείνει και γι' αυτό κίνησε για άλλο μαγαζί, την άλλη η Ελένη Ζέρβα λέει ότι υπάρχει ακόμη ελπίδα και βγάζει ανακοίνωση με την οποία λίγο-πολύ επιτίθεται στην πρώτη. Στην Ελλάδα δυστυχώς κάποια πράγματα, όπως η διχόνοια, δεν αλλάζουν ποτέ.

Όπως διαβάζουμε στον Ηλεκτρονικό Αναγνώστη τώρα μπορούμε να φτιάξουμε ebooks και κανονικά βιβλία χρησιμοποιώντας μια δωρεάν υπηρεσία του wordpress. Για να μάθετε λεπτομέρειες ακολουθείστε αυτό τον σύνδεσμο...

Οι μετοχές του Τζο Νέσμπο στις ΗΠΑ όλο και ανεβαίνουν και αυτή την εποχή βρίσκεται σε τουρνέ εκεί. Διαβάστε την ενδιαφέρουσα συνέντευξη που παραχώρησε στο καλό ηλεκτρονικό λογοτεχνικό περιοδικό The Millions.

Στις 23 Απριλίου θα γιορταστεί η Παγκόσμια Νύχτα Βιβλίου... αλλού. Στο Λονδίνο θα δοθούν δωρεάν ένα εκατομμύριο αντίτυπα στους αναγνώστες, τα οποία αν και παλιά, θα κυκλοφορήσουν σε νέα έκδοση ειδικά γι' αυτή τη μέρα. Στο τέλος κάθε βιβλίου θα περιλαμβάνονται και τα πρώτα κεφάλαια από ένα έργο κάποιου άλλου συγγραφέα, κατ' επιλογή αυτών που συμμετέχουν. Περισσότερα στον Γκάρντιαν. Την ίδια μέρα στην Αθήνα, προς τιμή της επετείου, θα πολτοποιηθούν δύο εκατομμύρια τόμοι και θα καούν τριαντά τρία και μισό από τα εναπομείναντα βιβλιοπωλεία... Μαύρο χιούμορ;

Ανακάλυψη της εβδομάδας: Crime Always Pays. Ένα μπλογκ για τους φίλους της αστυνομικής λογοτεχνίας στα αγγλικά. Με την ευκαιρία θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι πρόσφατα πρόσθεσα τουλάχιστον πενήντα νέες βιβλιοφιλικές διευθύνσεις στο μπλογκ-ρολ και στους σύνδεσμους.

No comments: