Tuesday, October 25, 2011

Michael Connelly – Suicide Run


Ο Οκτώβρης θα μπορούσε να χαρακτηριστεί σαν μήνας του Μάικλ Κόνελι, αφού στη διάρκεια του θα δώσει (ή μάλλον δίνει ήδη) το παρόν του με τρία βιβλία. Τα δύο πρώτα, το ανά χείρας και το Angle of Investigation κυκλοφορούν σε ηλεκτρονική μόνο μορφή και το καθένα από αυτά περιλαμβάνει τρεις ιστορίες με πρωταγωνιστή το γνωστό μας ντετέκτιβ Χάρι Μπος, ενώ το τρίτο θα είναι το νέο του μυθιστόρημα The Drop που θα βγει στα ράφια στις 27 του μήνα στην Ευρώπη και ένα μήνα αργότερα στην Αμερική.
     Αλλά ας ρίξουμε τώρα μια ματιά στις ιστορίες που έχουμε εδώ. Στην πρώτη και ομότιτλη της συλλογής, ο Χάρι Μπος και ο συνεργάτης του Τζέρι Έντγκαρ, που δουλεύουν στη νυχτερινή βάρδια του αστυνομικού τμήματος του Χόλιγουντ, καλούνται στη σκηνή μιας αυτοκτονίας. Η αυτόχειρας είναι μια νεαρή επίδοξη ηθοποιός και στην αρχή όλα μοιάζουν ξεκάθαρα. Ο Μπος ωστόσο υποψιάζεται ότι κάτι ύποπτο συμβαίνει και έτσι, με τη βοήθεια μιας άλλης συναδέλφου του, που θυμόμαστε από κάποια από τα βιβλία του, της Κισμίν Ράιτερ, αποφασίζει να ρίξει μια πιο διερευνητική ματιά στην υπόθεση.
     Στο Cielo Azul συναντάμε τον Μπος καθοδόν προς τις φυλακές του Σαν Κουέντιν, όπου σχεδιάζει να συναντήσει ένα ψυχοπαθή δολοφόνο λίγες ημέρες πριν από την εκτέλεσή του. Ο Μπος, που τον είχε συλλάβει δέκα χρόνια πριν για την εν ψυχρώ δολοφονία ενός κοριτσιού δεκαπέντε χρόνων, πηγαίνοντας εκεί θέλει απλά να μάθει το πραγματικό όνομα του θύματος, στο οποίο εκείνος ο ίδιος είχε χαρίσει το ψευδώνυμο Κιέλο Αζούλ.
     Στην τελευταία ιστορία της συλλογής, το One-Dollar Jackpot ο καλός ντετέκτιβ καλείται να διερευνήσει την υπόθεση της δολοφονίας μιας γυναίκας ονόματι Τρέισι Μπλίτζστιν, η οποία έβγαζε τα προς το ζην παίζοντας πόκερ. Το θύμα βρέθηκε νεκρό μέσα στο αυτοκίνητο, έξω από το σπίτι του, όπου είχε μόλις φτάσει. Λόγω του επαγγέλματός της, αλλά και του γεγονότος ότι μετέφερε μαζί της πολλά λεφτά εκείνο το βράδυ, οι ύποπτοι είναι πολλοί: Υπάλληλοι του καζίνου όπου είχε ξετινάξει την μπάνκα στον αέρα, ένας μυστηριώδης άντρας που την ακολουθούσε, ίσως και κάποιοι ανταγωνιστές της. Ωστόσο, ως συνήθως η απάντηση είναι πιο απλή απ’ ό,τι φαίνεται στην αρχή.
     Εδώ έχουμε τρεις καλογραμμένες ιστορίες που σίγουρα θα ικανοποιήσουν τους φίλους του καλού συγγραφέα.

Άλλα βιβλία του ίδιου

The Fifth Witness
The Reversal
9 Dragons
The Scarecrow
Trunk Music
The Last Coyote
The Brass Verdict
The Overlook
The Lincoln Lawyer
The Narrows
The Poet & Concrete Blonde

No comments: