Thursday, June 21, 2012

Karin Slaughter – Snatched


Εδώ και μερικούς μήνες αρνιέμαι πεισματικά να δώσω πέντε αστέρια σε κάποιο βιβλίο στις διάφορες ιστοσελίδες που καταπιάνονται με το θέμα και τις οποίες ανελλιπώς επισκέπτομαι, αλλά στη συγκεκριμένη περίπτωση απλά δεν μπορούσα να κάνω αλλιώς.

Το Snatched είναι ένα από εκείνα τα βιβλία, στα οποία δεν μοιάζει να περισσεύει ούτε μία λέξη. Θα μπορούσε να χαρακτηριστεί σαν εκτενές διήγημα, αλλά είναι όντως νουβέλα και είναι μια νουβέλα τόσο καλογραμμένη που, όχι στην κυριολεξία φυσικά, σου κόβει την ανάσα.

Πρωταγωνιστής σ’ αυτή την ιστορία είναι ο ειδικός πράκτορας Γουίλ Τρεντ, ο οποίος μετατέθηκε για παραδειγματισμό, αφού είχε μακριά μαλλιά, στο αεροδρόμιο της Ατλάντα, όπου η αποστολή του είναι να περιπολεί στις τουαλέτες. Αυτήν ακριβώς τη δουλειά κάνει εδώ και δυο βδομάδες, που μοιάζουν στα μάτια του σαν οι πιο πληκτικές της ζωής του. Κάτι, ωστόσο, πρόκειται σύντομα ν’ αλλάξει.

Τι είναι αυτό; Απλά, εντελώς τυχαία θα βρεθεί στο επίκεντρο μιας υπόθεσης απαγωγής. Θα κρυφακούσει τη συνομιλία ενός άντρα μ’ ένα κοριτσάκι έξη-εφτά χρονών, κι από αυτή θα καταλάβει ότι κάτι δεν πάει καλά. Θα τους πλησιάσει, θα τους ρίξει μια ματιά, οι υποψίες του θα ενταθούν, αλλά δεν θα κάνει κάτι για να σταθεί εμπόδιο στο δρόμο τους, αφού δεν έχει κανένα απολύτως στοιχείο που να δικαιολογεί τις σκέψεις του.

Τα γεγονότα όμως που θα ακολουθήσουν θα δικαιώσουν τις υποψίες του, αλλά και θα τον φέρουν σε δύσκολη θέση, αφού αν και το ένστικτό του σήμανε συναγερμό, εκείνος αρνήθηκε να το ακολουθήσει με αποτέλεσμα το κοριτσάκι να εξαφανιστεί από προσώπου γης, παρά τον άμεσο αποκλεισμό του αεροδρομίου από την αστυνομία.

Τώρα σε συνεργασία με κάποιους άλλους αστυνομικούς, τη συνέταιρό του Φέιθ Μίτσελ και την αφεντικίνα του Αμάντα Γουάγκνερ, αναγκάζεται να επιδοθεί σ’ ένα αγώνα πονηριάς και δρόμου, ώστε ν’ ανακαλύψει τόσο τον προορισμό της απαχθείσας μικρής, όσο και το ποιοι κρύβονται πίσω από αυτή την υπόθεση. Κι αυτά ενώ δεν παύει ούτε και για μια στιγμή να νιώθει ενοχές γι’ αυτό που συνέβηκε.

Ένα βιβλίο με καταιγιστική δράση και βαθιά ανθρώπινους χαρακτήρες που σίγουρα θα ικανοποιήσει τους φίλους των θρίλερ.

No comments: