Monday, June 25, 2012

Βιβλιο-νέα


Τις προάλλες γράφαμε για την απόφαση της συγγραφέως Alice Walker να απαγορεύσει την κυκλοφορία του βιβλίου της The Color Purple στο Ισραήλ. Ο αντίλογος ήρθε στην εφημερίδα Γκάρντιαν από τη Maya Sela, η οποία υποστηρίζει ότι το βιβλίο πρέπει να κυκλοφορήσει εκεί για να ανοίξει στα μάτια στους ρατσιστές και τους ξενόφοβους. Παραδόξως συμφωνώ με την τελευταία.

Πολυάσχολη είναι αυτό τον καιρό η συγγραφέας Τζανέτ Ιβάνοβιτς, αφού όχι μόνο συνεχίζει να γράφει για τις περιπέτειες της Στέφανι Πλαμ, αλλά έχει ξεκινήσει και μια νέα σειρά ο δεύτερος τίτλος της οποίας έχει μόλις κυκλοφορήσει με τίτλο Wicked Business, ενώ όπως μαθαίνουμε, σε συνεργασία με τον Lee Goldberg θα συγγράψει τέσσερα βιβλία με πρωταγωνιστές μια πράκτορα του FBI ονόματι Κέιτ Γουίνσλοου και ένα καταζητούμενο, που ακούει στο όνομα Ντάνι Κόουλ.

Αν είστε φίλοι των βιβλίων φαντασίας έχω μόλις ανακαλύψει μια ιστοσελίδα που πιθανολογώ ότι θα σας ενθουσιάσει. Όσοι πιστοί λοιπόν προσέλθετε στο Tor.com.

Έκανα κάποιες αλλαγές στο μπλογκ μου για την Αστυνομική Λογοτεχνία ώστε να γίνει πιο προσιτό. Αν σας ενδιαφέρει το θέμα κάντε κλικ εδώ.

Κλείνουμε τη μικρή αυτή έκδοση των νέων με τρεις συνδέσμους που αφορούν τις βιβλιοφιλικές κοινότητες. Αν σας αρέσει λοιπόν το GoodReads καλά θα κάνατε να ρίξετε και μια ματιά στις ιστοσελίδες: Library Things, Anobii και Shelfari.

No comments: