Wednesday, June 20, 2012

Βιβλιο-νέα


Μια από τις μεγαλύτερες αδικίες της χρονιάς διορθώθηκε... μερικώς. Ο Σεμπάστιαν Μπάρι τιμήθηκε με το Βραβείο Ιστορικού Μυθιστορήματος Walter Scott για το εξαιρετικό του βιβλίο On Canaan's Side. Διαβάστε την παρουσίαση του εδώ.

Σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποιήθηκε στις μεγαλύτερες αγορές βιβλίου στο εξωτερικό τα eBooks άρχισαν να παίρνουν κεφάλι στην κούρσα των πωλήσεων σε ό,τι αφορά τις νέες εκδόσεις. Διαβάστε την πλήρη είδηση και δείτε τους σχετικούς πίνακες στον Γκάρντιαν.

Ο Τζον Φόουλς, εφτά χρόνια μετά από το θάνατό του ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει τη δεύτερή του ποιητική συλλογή, η οποία θα αποτελείται από κομμάτια που ανακάλυψε η χήρα του ανάμεσα στα χαρτιά που άφησε "φεύγοντας". Η συλλογή θα φέρει τον τίτλο Collected Poems και θα φιλοξενεί στις σελίδες της γύρω τα ενενήντα ποιήματα.

Ένας οπαδός του Γιάννη Ρίτσου από τη Βρετανία αποφάσισε να φτιάξει ένα μπλογκ αφιερώμενο στην ποίησή του, την οποία μετάφρασε ο ίδιος. Η σελίδα δεν έχει ανανεωθεί εδώ και λίγους μήνες, αλλά αξίζει τον κόπο να της ρίξει κανείς μια ματιά.

Η Ελλάδα αυτή τη στιγμή μπορεί να περνά δύσκολες στιγμές και να βρίσκεται στο στόχαστρο πολλών ανθρώπων από το εξωτερικό, ωστόσο έχει και τα καλά της, όπως επισημαίνει σε ένα άρθρο του βρετανός συγγραφέας που κατέφθασε στη χώρα για μια ιατρική επέμβαση.

Στην Σκίο, ένα ανύπαρκτο ελληνικό νησί τοποθετεί τη δράση του νέου του μυθιστορήματος ο Μάικλ Φρέιν. Τίτλος του: Skios. Διαβάστε μια κριτική στους Τάιμς της Νέας Υόρκης.

No comments: