Saturday, June 30, 2012

Βιβλιο-νέα


Μέγας σάλος δημιουργήθηκε ανάμεσα στους οπαδούς της σειράς βιβλίων του Lee Child με πρωταγωνιστή τον σκληροτράχηλο Jack Reacher όταν ανακοινώθηκε ότι ο ρόλος για την πρώτη διασκευή βιβλίου του για τη μεγάλη οθόνη, το One Shot, ανατέθηκε στον Τομ Κρουζ. Αν και η τελευταία ταινία του Κρουζ στη σειρά των Mission Impossible σημείωσε μεγάλη επιτυχία, οι φίλοι του συγγραφέα δεν είναι και τόσο σίγουροι κατά πόσο ο ηθοποιός, που είναι τουλάχιστον τριάντα εκατοστά πιο κοντός από τον Ρίτσερ, είναι η καλύτερη επιλογή γι' αυτό το ρόλο. Η απάντηση θα καταφθάσει στο πανί τον Φεβρουάριο του ερχόμενου χρόνου.

Παραμένοντας στο θέμα των κινηματογραφικών μεταφορών βιβλίων να αναφέρουμε ότι ο Τζον Μπάνβιλ έχει γράψει το σενάριο για μια ταινία βασισμένη στο βραβευμένο με Μπούκερ βιβλίο του The Sea, τη σκηνοθεσία της οποίας έχει αναλάβει ο Stephen Brown.

Μια και το ρίξαμε στο σινεμά σήμερα, ας σημειώσουμε ότι την ερχόμενη βδομάδα βγαίνει στις αίθουσες στις ΗΠΑ η νέα ταινία του Όλιβερ Στόουν Savages, η οποία είναι βασισμένη στο ομώνυμο βιβλίο του Don Winslow. Σ' αυτήν η Σάλμα Χάγιεκ υποδύεται μια μοιραία γυναίκα, που ασχολείται με την εμπορία ναρκωτικών. Συμπρωταγωνιστεί ο Μπενίσιο Ντελ Τόρο.

Θέλετε κι άλλο σινεμά; Ο συγγραφέας Κόρμακ ΜακΚάρθι έχει γράψει το σενάριο για την ταινία The Counselor, την οποία θα σκηνοθετήσει ο διάσημιος Ridley Scott. Ανάμεσα στους πρωταγωνιστές θα είναι οι Μπραντ Πιτ, Κάμερον Ντίαζ, Μάικλ Φασμπέντερ, Χαβιέρ Μπαρδέμ και Πηνέλοπη Κρουζ.

Αλλάζουμε θέμα. Το πρώτο βιβλίο της Grace McCleen με τίτλο The Land of Decoration πήρε χθες το χρηματικού ύψους δέκα χιλιάδων στερλίνων βραβείο Desmond Elliot. Η ιστορία του βιβλίου, την οποία αφηγείται ένα δεκάχρονο κορίτσι, καταπιάνεται με τη ζωή σε μια χριστιανική σέκτα στην πατρίδα της, Ουαλία.

Η πρώτη έκδοση μιας συλλογής διηγημάτων της Άγκαθα Κρίστη με τίτλο Poirot Investigates πωλήθηκε πριν λίγες μέρες σε μια δημοπρασία στην Αγγλία στην τιμή των πενήντα χιλιάδων ευρώ.

Κλείνουμε τη σημερινή έκδοση με μια είδηση κάπως διαφορετική: Κάποιοι οπαδοί της σειράς βιβλίων του George R.R. Martin A Song of Ice and Fire αποφάσισαν να κάνουν μια ιδιόρρυθμη έκκληση στο συγγραφέα ώστε να αρχίσει να γράφει με μεγαλύτερη ταχύτητα τα δύο εναπομείνοντα βιβλία της σειράς. Έτσι κάθισαν και έγραψαν ένα τραγούδι, το οποίο ανέβασαν στο ΕσύΣωλήνα και που μπορείτε να παρακολουθήσετε από κάτω.

No comments: