Wednesday, June 27, 2012

Βιβλιο-νέα


Μόλις τελείωσα με την ανάγνωση του νέου καταπληκτικού αστυνομικού μυθιστορήματος της Sara Blaedel Only One Life, που κυκλοφορεί από βδομάδας. Πρώτα θα το παρουσιάσω στο Εγκληματικό Στοιχείο και μετά θα το κρίνω εδώ. Μία ακόμη μελέτη των ανθρωπίνων παθών από μια εξαιρετική δανή συγγραφέα.

Έβρεξε ποίηση χθες το βράδυ στο Λονδίνο. Στα πλαίσια της Πολιτιστικής Ολυμπιάδας εκατό χιλιάδες ποιήματα, ή μάλλον αντίτυπα ποιημάτων, πραγματοποίησαν ελεύθερη πτώση στις νότιες όχθες του Τάμεση. Τα ποιήματα συνέγραψαν περισσότεροι από τριακόσους ποιητές από 204 χώρες του κόσμου.

Ο γνωστός δημιουργός βιβλίων κόμικς, Άλαν Μουρ, που αποκηρύσσει κάθε ταινία που δημιουργείται βασισμένη στο έργο του, αποφάσισε να πάρει την κατάσταση στα χέρια του. Έτσι σε συνεργασία με τον σκηνοθέτη Mitch Jenkins θα γυρίσει μια σειρά από ταινίες μικρού μήκους, στις οποίες θα παρουσιάζει τη δική του οπτική σε ό,τι αφορά την έβδομη τέχνη.

Η διάσημη συγγραφέας Μάργκαρετ Άτγουντ είναι από τις πλέον ενεργές στο διαδίκτυο. Γράφει συχνά στο τουίτερ, συνομιλεί με τους αναγνώστες ή και συγκρούεται μαζί τους και γενικά κάνει παιχνίδι. Τώρα αποφάσισε να συμμετάσχει σε μια προσπάθεια νέων κατά κύριο λόγω δημιουργών προσφέροντας δωρεάν κάποια διηγήματά της. Ρίξτε μια ματιά στο προφίλ της εδώ.

Ο πατέρας της Amy Winehouse έχει μόλις εκδώσει μια βιογραφία της κόρης του με τίτλο Amy, My Daughter. Όπως είναι φυσικό μιλάμε για ένα σίγουρο μπεστ-σέλερ αν και ο κύριος Μιτς λέει ότι δεν θα βγάλει καθόλου λεφτά από αυτό, αφού όλα τα έσοδα θα διατεθούν σε φιλανθρωπικούς σκοπούς μέσω του Amy Winehouse Foundation.

Τα βιβλία κάνουν καλό στην υγεία, ή έστω στην ελευθερία, των φυλακισμένων. Έτσι σύμφωνα με ένα πρόγραμμα που άρχισε να εφαρμόζεται στις φυλακές της Βραζιλίας, όσοι φυλακισμένοι διαβάζουν δώδεκα βιβλία το χρόνο και γράφουν ένα κείμενο για το καθένα απ' αυτά, θα ανταμείβονται με μείωση της ποινής τους κατά 48 ημέρες το χρόνο. Δεν μπορούμε παρά να ευχηθούμε το όλο εγχείρημα να σημειώσει επιτυχία.

No comments: