Monday, January 9, 2012

Βιβλιο-σινε-νέα


Σ' αυτή, τη δεύτερη έκδοση, των βιβλιο-νέων θα κάνουμε αναφορά σε κάποιες ειδήσεις που αφορούν τη μεταφορά βιβλίων στον κινηματογράφο, τη Λαρσομανία στις ΗΠΑ και άλλα.

Ας κάνουμε λοιπόν αρχή με τον κ. Στιγκ Λάρσον, ο οποίος αν ζούσε, θα έβλεπε αυτές τις ημέρες τις πωλήσεις των βιβλίων του να εκτοξεύονται στις ΗΠΑ, κυρίως λόγω της κυκλοφορίας της αμερικανικής εκδοχής της ταινίας The Girl with the Dragon Tattoo. Όπως θα δει κανείς επισκεπτόμενος τη λίστα με τα μπεστ-σέλερ των New York Times και τα τρία βιβλία του συγγραφέα σημειώνουν ιδιαίτερη επιτυχία, ενώ οι εισπράξεις της ταινίας έχουν φτάσει σχεδόν τα 77 εκατομμύρια δολάρια στο Box Office. Διαβάστε την παρουσίαση του βιβλίου εδώ.

Συνεχίζοντας να αναφέρουμε ότι ο "Χιονάνθρωπος" του Τζο Νέσμπο κίνησε επίσης το ενδιαφέρον των παραγωγών του Χόλιγουντ. Σύμφωνα μάλιστα με επιβεβαιώμενες πληροφορίες ο πρώτος υποψήφιος για να αναλάβει τη σκηνοθεσία της ταινίας είναι ο πολύς Μάρτιν Σκορτσέζε.

Το βιβλίο της Μάργκαρετ Άτγουντ Alias Grace το οποίο βασίζεται σε πραγματικά γεγονότα, ανέλαβε να μεταφέρει στη μεγάλη οθόνη η πολυτάλαντη Sarah Polley.

Η εταιρεία του Ρίντλεϊ Σκοτ αγόρασε τα δικαιώματα για τη μεταφορά στον κινηματογράφο του νεανικού δυστοπικού μυθιστορήματος της Μόιρα Γιανγκ Blood Red Road που λίγες μόνο μέρες πριν τιμήθηκε με το βραβείο Κόστα.

Ο ηθοποιός Τζέιμς Φράνκο υπέγραψε συμβόλαιο με την Άμαζον για την κυκλοφορία του πρώτου του, ελαφρά αυτοβιογραφικού μυθιστορήματος, με τίτλο Actors Anonymous. Αυτό θα είναι το δεύτερο βιβλίο του Φράνκο, ο οποίος το 2010 είχε βγάλει τη συλλογή διηγημάτων Palo Alto.

No comments: