Monday, January 23, 2012

Βιβλιο-νέα


Κυκλοφόρησε την περασμένη βδομάδα το νέο μυθιστορήμα του Έλμορ Λέοναρντ, που φέρει τον τίτλο Raylan και το οποίο σύμφωνα με τις πρώτες κριτικές είναι το καλύτερο που έχει εκδώσει ο συγγραφέας στη διάρκεια αυτού του αιώνα. Θα αρχίσω να το διαβάζω εντός της εβδομάδας και θα σας πω τη δική μου άποψη το συντομότερο δυνατόν.

Ένα ακόμη βιβλίο της Στέφενι Μέγερ γίνεται ταινία. Πρόκειται για το The Host το οποίο θα σκηνοθετήσει ο γνωστός μας από το Gattaca Άντριου Νίκολ. Περισσότερα για την ταινία διαβάστε εδώ.

Οι αμερικανοί παραγωγοί του CBS ζήλεψαν απ' ό,τι φαίνεται την επιτυχία που σημειώνει παγκοσμίως ο αναγεννημένος Sherlock του BBC (σύνδεσμοι: εδώ, εδώ και εδώ) γι' αυτό και αποφάσισαν να φτιάξουν τη δική τους εκδοχή της σειράς. Οι βρετανοί τους προειδοποιούν με νομικά μέτρα σε περίπτωση που δανειστούν κάποιες από τις ιδέες τους, αλλά αν κρίνουμε από τον τίτλο που επέλεξαν οι πέραν του Ατλαντικού συνάδελφοί τους, μάλλον δεν πρέπει να ανησυχούν. Elementary, αυτός είναι ο προσωρινός τίτλος της σειράς, κάτι που ακούγεται τουλάχιστον ειρωνικό από τη στιγμή που ο Σέρλοκ των βιβλίων δεν είπε ποτέ εκείνο το: "Ουσιώδες, αγαπητέ Ουάτσον". Α, ρε Ντόιλ, τι τους έκανες;

Νέες αφίξεις τίτλων στον υπολογιστή μου: The Thief του γιαπωνέζου Fuminori Nakamura. Ένα βιβλίο που πρωτοκυκλοφόρησε στην Ιαπωνία πριν τρία χρόνια αποσπώντας το βραβείο Όε. Πρόκειται για αστυνομικό μυθιστόρημα που καταπιάνεται με τις περιπέτειες ενός τσαντάκια. Βγαίνει στις ΗΠΑ στις 20 Μαρτίου, οπότε αναμένετε την παρουσίασή του μια βδομάδα πριν. Το Baby's in Black του Arne Bellstorf είναι ένα graphic novel που ασχολείται με τη σχέση του πέμπτου Μπιτλ Στιούαρτ Σάτκλιφ με την Άστριντ Κίρσχερ. Κυκλοφορεί στις 8 Μαΐου.

Οι Διορθώσεις του Τζόναθαν Φράνζεν θα γίνουν τηλεοπτική σειρά από το HBO. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ μέχρι πριν μερικά χρόνια ο συγγραφέας αρνείτο πεισματικά να δώσει τη συγκατάθεσή του, αλλά κάτι οι καιροί που αλλάζουν, κάτι οι εγγυήσεις που πήρε από το κανάλι και το γεγονός ότι θα συμμετάσχει στη συγγραφή κάποιων σεναρίων, τον "ανάγκασαν" να πει το μεγάλο ναι. Η σειρά προγραμματίζεται να έχει διάρκεια τέσσερις σεζόν.

No comments: