Friday, August 24, 2012

Νέα Βιβλία: Kat Beyer – The Demon Catchers of Milan


Το The Demon Catchers of Milan της Kat Beyer, που κυκλοφορεί στις 28 Αυγούστου, είναι ένα εφηβικό μυθιστόρημα που καταπιάνεται με παραδόσεις, δεισιδαιμονίες, έρωτες, οικογενειακά μυστικά και ιστορίες τρόμου.

Η καθόλα συνηθισμένη ζωή της Μία ανατρέπεται ολοκληρωτικά και με τον πιο τρομακτικό τρόπο που θα μπορούσε να φανταστεί κανείς  όταν στο κορμί και στην ψυχή της κάνει κατάληψη ένας πειναλέος και πανίσχυρος δαίμονας. Απ’ αυτή την κατάρα τη σώζουν κάποιοι συγγενείς του που καταφθάνουν από την Ιταλία, τη χώρα που εγκατέλειψε ο παππούς της, αναζητώντας μια νέα ζωή, δεκαετίες πριν.

Τώρα τα ξαδέλφια της, ο νεαρός και γοητευτικός Εμίλιο και ο σοβαρός και γηραιός Τζουλιάνο, της λένε ότι ο μοναδικός τρόπος για να παραμείνει ασφαλής είναι να τους ακολουθήσει στο Μιλάνο, κάτι που κάνει. Αρχίζει λοιπόν να ζει εκεί, μαθαίνει ιταλικά, ερωτεύεται ξανά και ξανά και γίνεται και πάλι μαθήτρια. Με τη βοήθεια των συγγενών της μαθαίνει το οικογενειακό επάγγελμα: το να πολεμά ενάντια σε όλους τους δαίμονες χρησιμοποιώντας παραδοσιακά μέσα όπως καμπάνες, βιβλία και κεριά. Το Μιλάνο ίσως να μην ήταν η πόλη που ονειρευόταν, αλλά θα γινόταν η πόλη που θα άλλαζε τη ζωή της για πάντα.

No comments: