Saturday, August 25, 2012

Βιβλιο-νέα


Σε μίνι τηλεοπτική σειρά θα γυριστούν για λογαριασμό του BBC τα βιβλία της Χίλαρι Μάντελ, για τα έργα και τις ημέρες του Όλιβερ Κρόμγουελ, Wolf Hall και Bring up the Bodies. Η σειρά, έξη επεισοδίων αναμένεται να βγει στον αέρα προς τα τέλη του 2013, ενώ όπως όλα δείχνουν ανάλογης μεταχείρισης θα τύχει και ο τελευταίος τόμος της τριλογίας, που αναμένεται να κυκλοφορήσει του χρόνου ή το 2014.

Το Life of Pi του Γιαν Μαρτέλ, έχει γίνει ταινία, υπό τη σκηνοθετική καθοδήγηση του Ανγκ Λη, και μ' αυτήν είναι που θα ανοίξει τις πύλες του το Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Νέας Υόρκης στις 28 Σεπτεμβρίου.

Στα δικαστήρια σέρνεται ένας δύστυχος εκδότης που τόλμησε να εκδώσει στην Τουρκία τα βιβλία του Ουΐλλιαμ Μπάροουζ. Η δίκη θα πραγματοποιόταν πρόσφατα, αλλά αναβλήθηκε για το 2015, αφού δεν έχει ακόμη τεθεί σε ισχύ ο νέος νόμος που αφορά... τη βλασφημία.

Τα γραφεία στοιχημάτων θεωρούν το Χαρούκι Μουρακάμι σαν το μεγάλο φαβορί για το φετινό νόμπελ λογοτεχνίας. Ακολουθεί ο ολλανδός Cees Nooteboom και ο κινέζος Μο Γιαν.

Η χάρι του Ρέι Μπραντμπέρι έφτασε μέχρι και τον πλανήτη Άρη. Οι επιστήμονες της ΝΑΣΑ αποφάσισαν να βαφτίσουν το σημείο όπου θα προσεδαφιστεί το νέο διαστημικό όχημα, Bradbury Landing.

Οι αλλαγές στις ζωές των ηρώων των κόμικς συνεχίζονται με γοργούς ρυθμούς. Έτσι, όπως μαθαίνουμε, μετά την αποκάλυψη ότι ο Green Lantern είναι ομοφυλόφιλος, ότι οι εκδότες αποφάσισαν να διαγράψουν από τη ζωή του Σούπερμαν τη Λέις Λέιν, να στείλουν στον τάφο τους θετούς του γονείς και να τον βοηθήσουν να συναντήσει τον έρωτα της ζωής του στο πρόσωπο της Wonder Woman. Τα σχετικά βγαίνουν στο φως στο τεύχος Justice League #12, που κυκλοφορεί στις 29 του μήνα.

No comments: