Wednesday, August 29, 2012

Νέα Βιβλία: Emma Elliot – A Thin, Dark Line


Το A Thin, Dark Line της Emma Elliot είναι ένα βιβλίο θρίλερ, που κυκλοφορεί αύριο στην Αμερική.

Όταν ο Κόρμακ Ο’ Μάλει-Ντόγκγουντ, ένας εγκληματίας από το Οχάιο, αποφυλακίζεται μετά από δεκαπέντε χρόνια, επιστρέφει στη γενέτειρά του, και πηγαίνει κατευθείαν στο σπίτι της βιβλιοθηκάριου Ελοΐζ Καραμάικλ, η τελευταία τον προσλαμβάνει σαν εργάτη, παρά τις αντιρρήσεις της οικογένειάς της, αλλά και τις αμφιβολίες της ίδιας κατά πόσο κάνει το σωστό. Η Ελοΐζ, νιώθει μια παράξενη έλξη για τον Κόρμακ και σιγά σιγά αρχίζει να δημιουργεί μαζί του μια στενή φιλική σχέση, η οποία την οδηγεί στο να τον βοηθήσει ώστε να εκδικηθεί κάποιους που τον έχουν αδικήσει.

Όταν ένα πτώμα ανακαλύπτεται στη βιβλιοθήκη, όλες οι υποψίες φυσικά πέφτουν στον Κόρμακ, και η Ελοΐζ αναλαμβάνει το ρόλο της υπεράσπισής του, κάτι που τη βάζει στο στόχαστρο των πιο ισχυρών αντρών της πόλης. Καθώς οι απειλές κατά του πρώτου κορυφώνονται, η τελευταία ρίχνεται με τα μούτρα στη διερεύνηση ενός φονικού που έγινε δεκαπέντε χρόνια πριν, και το οποίο κατά κάποιο τρόπο συνδέεται με τα πρόσφατα γεγονότα.

Καθώς όμως ο ένας φόνος ακολουθεί τον άλλο και κάποια οικογενειακά μυστικά αρχίζουν να βγαίνουν στην επιφάνεια, η Ελοΐζ και ο Κόρμακ αντιλαμβάνονται ότι ο μόνος τρόπος για να επιβιώσουν είναι το να στηριχτούν μοναχά στις δικές τους δυνάμεις. Για να το κάνουν όμως αυτό πρέπει πρώτα ν’ αρχίσουν να εμπιστεύονται απόλυτα ο ένας τον άλλο, κάτι που δεν είναι και τόσο εύκολο να συμβεί.


No comments: