Saturday, March 31, 2012

Βιβλιο-νέα


Αύριο κάνει την πρεμιέρα του στις ΗΠΑ ο δεύτερος κύκλος της βασισμένης στα μυθιστορήματα του George R.R. Martin τηλεοπτικής σειράς Game of Thrones. Ο κύκλος είναι βασισμένος στο δεύτερο τόμο της εφταλογίας, A Clash of Kings, μια παρουσίαση του οποίου μπορείτε να διαβάσετε εδώ. Αν θυμάμαι καλά, κάπου διάβασα ότι η σειρά ανοίγει σε Ελλάδα και Κύπρο δυο μέρες μετά.

Μια συλλογή με συνταγές κατέκτησε το βραβείο Diagram για το Βιβλίο με τον Πιο Παράξενο Τίτλο. Και ποιος είναι αυτός; Cooking with Poo (Μαγειρεύοντας με τα σκατά). Το μόνο που Poo είναι το ψευδώνυμο της συγγραφέως του βιβλίου, ταϊλανδής Σαϊγιούντ Νταϊγόνγκ.

Θυμάστε που σας έλεγα για τις διαπραγματεύσεις της συγγραφέως των "Πορνό της μαμάς" EL James για τα κινηματογραφικά δικαιώματα των βιβλίων της; Λοιπόν, αυτές έληξαν αισίως και οι εταιρείες που θα χρυσώσουν την κυρία Τζέιμς θα είναι οι Universal Pictures και Focus Pictures. Τώρα απομένει να μάθουμε ποιοι θα είναι οι δημιουργοί και πρωταγωνιστές των ταινιών, κάτι που λογικά δεν θα μας πάρει και πολύ αφού σίγουρα οι παραγωγοί θα βιαστούν να βγάλουν το συγκεκριμένο προϊόν στη μεγάλη οθόνη.

Τα βιβλία του συγγραφέα αστυνομικής λογοτεχνίας Alexander McCall Smith συνταγογραφούν σαν αντικαταθλιπτικά γιατροί σε διάφορους ασθενείς που υποφέρουν από κατάθλιψη. Όπως μια έρευνα και διάφορες από πρώτο χέρι εμπειρίες έχουν αποδείξει τα βιβλία του εν λόγω συγγραφέα και πιο συγκεκριμένα η πρωταγωνίστριά του Πρέσιους Ραμοτσούε, βοηθούν πολύ τους ασθενείς στην προσπάθειά τους να ξεπεράσουν τα ψυχολογικά τους προβλήματα.

No comments: