Thursday, April 5, 2012

Βιβλιο-νέα


Ανακοινώθηκαν οι υποψηφιότητες των Βραβείων Walter Scott, που αφορούν αποκλειστικά και μόνο βιβλία με ιστορικά υπόβαθρο. Τα υποψήφια βιβλία είναι:

On Canaan's Side - Sebastian Barry. Παρουσίαση εδώ.
The Sisters Brothers - Patrick de Witt
Half Blood Blues - Esi Edugyan
The Stranger's Child - Alan Hollinghurst
Pure - Andrew Miller
The Quality of Mercy - Barry Unsworth

Μεγάλη μετά θάνατον επιτυχία σημειώνει ο Κουρτ Βόνεγκατ με μια νουβέλα που έγραψε εβδομήντα σχεδόν χρόνια πριν και η οποία κυκλοφόρησε πρόσφατα σε ηλεκτρονική έκδοση. Η νουβέλα που φέρει τον τίτλο Basic Training καταπιάνεται με τη ζωή ενός έφηβου πιανίστα ονόματι Χάλεϊ που ζει στη φάρμα ενός ψυχολογικά διαταραγμένου συγγενή του, ο οποίος απαιτεί από όλους να τον αποκαλούν Στρατηγό.

Στα μέσα του μήνα θα κυκλοφορήσει σε χαρτόδετη έκδοση στην Αμερική το ημιτελές μυθιστόρημα του Ντέιβιντ Φοστερ Γουάλας The Pale King. Όπως μαθαίνουμε η νέα έκδοση θα περιλαμβάνει κάποια αποσπάσματα που δεν συμπεριλήφθηκαν στην πανόδετη, ένα από τα οποία μπορείτε να διαβάσετε εδώ.

Αν θέλετε να μάθετε ποια ελληνικά βιβλία θα κυκλοφορήσουν τις επόμενες βδομάδες επισκεφτείτε αυτό το σύνδεσμο, που θα σας οδηγήσει στο σχετικό άρθρο του BookPress.

Κι αν ενδιαφέστε να διαβάσετε, στα αγγλικά, μερικές από τις καλύτερες συνεντεύξεις συγγραφέων που δόθηκαν ποτέ περάστε μια βόλτα από το Paris Review. Στα αρχεία, των περασμένων κυρίως δεκαετίων, κρύβονται πολλές μικρές εκπλήξεις.

No comments: