Saturday, April 14, 2012

Βιβλιο-νέα


Πολυάσχολη ήταν αυτή τη βδομάδα η Τζ.Κ. Ρόουλινγκ. Όπως ανακοινώθηκε πριν από λίγο έχει επιτέλους ανοίξει η επίσημή της ιστοσελίδα που φέρει τον τίτλο Pottermore την οποία όμως για να εξερευνήσει κανείς πρέπει να γραφτεί σαν μέλος. Πριν λίγες ημέρες επίσης ανακοινώθηκε ότι στη διάρκεια του πρώτου τριημέρου κυκλοφορίας των επίσημων ebooks του Χάρι Πότερ, πραγματοποιήθηκαν πωλήσεις ύψους ενάμισι εκατομμυρίου στερλίνων, ενώ αποκαλύφθηκε και ο τίτλος του νέου της βιβλίου The Casual Vacancy, που αντίθετα από τις προβλέψεις δεν θα είναι αστυνομικό, αλλά μια μαύρη κωμωδία που θα διαδραματίζεται σε μια μικρή πόλη, το Πάγκφορντ. Θα βγει στα ράφια των βιβλιοπωλείων στις 27 Σεπτεμβρίου.

Καλά νέα για τους φίλους της σειράς Game of Thrones, που βασίζεται στα γνωστά βιβλία του George R.R. Martin. Ο νέος κύκλος συγκέντρωσε υψηλά ποσοστά τηλεθέασης από το πρώτο κιόλας επεισόδιο, με αποτέλεσμα οι παραγωγοί να αποφασίσουν τη συνέχιση της σειράς. Σύμφωνα με τις φήμες πολύ πιθανόν ο επόμενος τόμος της σειράς, A Storm of Swords, να γυριστεί σε δύο κύκλους, ώστε να "καλύψει" όσο καλύτερα γίνεται το υλικό του βιβλίου, αλλά και για να δώσει την ευκαιρία στο συγγραφέα να ολοκληρώσει με την ησυχία του τη συγγραφή των τελευταίων δύο τόμων της εφταλογίας.

Στον William Boyd ανατέθηκε η συγγραφή της νέας περιπέτειας του διάσημου Τζέιμς Μποντ. Οι δύο τελευταίες αναθέσεις δόθηκαν στους Sebastian Faulks και Jeffery Deaver. Το βιβλίο του τελευταίου (παρουσίαση εδώ) έκλεψε τις εντυπώσεις τόσο με τη δράση του και τα ταξίδια στις τέσσερις από τις πέντε ηπείρους, όσο και για το γεγονός ότι έφερε στην επιφάνεια κάποια στοιχεία από το παρελθόν του κατάσκοπου. Τώρα ο Μπόιντ υπόσχεται μια επιστροφή στο παρελθόν, στα ψυχροπολεμικά σίξτις του Ίαν Φλέμινγκ.

Καπνιστό... βιβλίο με τους στίχους των τραγουδιών του θα κυκλοφορήσει σύντομα ο Σνουπ Ντογκ με τίτλο Rolling Words. Αυτό το βιβλίο δεν θα μπορεί μόνο να το διαβάζει κανείς αλλά να το καπνίζει κιόλας, αφού θα είναι τυπωμένο σε ειδικό χαρτί, ενώ η πλάτη του εξώφυλλου θα χρησιμεύει και ως σπιρτόκουτο, όπως μπορείτε να δείτε και στη φωτογραφία.

Joseph Anton θα είναι ο τίτλος της αυτοβιογραφίας του Σάλμαν Ρούσντι. Αυτό είναι το όνομα που χρησιμοποιούσε όταν κρυβόταν στο Λονδίνο υπό το φόβο του φετβά των μουλάδων. Το βιβλίο θα περιγράφει τα σκοτεινά αυτά χρόνια και θα κυκλοφορήσει στις 18 Σεπτεμβρίου.

No comments: