Saturday, March 3, 2012

Βιβλιο-νέα


Ας αρχίσουμε με τις νέες αφίξεις βιβλίων στον ηλεκτρονικό μας αναγνώστη:

Facing the Hunchback of Notre Dame – L.L. Samson. Παιδικό και απολαυστικό. Κυκλοφορεί την 1η Μαΐου.
The Lair – Norman Manea. Κυκλοφορεί στις 24 Απριλίου.
In The Shadow of the Banyan – Vaddey Ratner. Κυκλοφορεί στις 31 Ιουλίου.
The Best Horror of the Year – Ellen Datlow (editor). Ιστορίες από τον Στίβεν Κινγκ και άλλους πρωτομάστορες του τρόμου. Κυκλοφορεί στις 8 Μαΐου.
The Great Peace – Ryan George Kittleman. Κυκλοφορεί την 1η Μαΐου.
My Name on His Tongue – Laila Halaby. Ποίηση. Κυκλοφορεί στις 7 Μαΐου.

Ανακοινώθηκε εφτά σχεδόν μήνες πριν την κυκλοφορία του ο τίτλος του νέου βιβλίου του ανύπαρκτου συγγραφέα Richard Castle. Το Frozen Heat θα βγει στα ράφια στις 25 Σεπτεμβρίου και φυσικά σ’ αυτό θα πρωταγωνιστεί η Νίκκι Χιτ, παρέα με το alter ego της μυθοπλαστικής μορφής του άγνωστου συγγραφέα, συγγραφέα και δημοσιογράφο, Τζέιμσον Ρουκ.

Η Τζάκι Κόλλινς αποφάσισε και αυτή να δοκιμάσει τη συνταγή της αυτοέκδοσης ηλεκτρονικού βιβλίου. Έτσι κάθισε και έγραψε ξανά από την αρχή το μπεστ-σέλερ της με τίτλο «Η Σκύλα»  (The Bitch), το οποίο θα κυκλοφορήσει σε ebook αυτό το μήνα.

Rogues and Romance. Αυτός είναι ο τίτλος ενός νέου ηλεκτρονικού παιχνιδιού του Facebook, που θα κυκλοφορήσει στη beta εκδοχή του μέσα στο Μάρτη. Γιατί το αναφέρω εδώ; Μα επειδή βασίζεται στα βιβλία της Τζέιν Όστεν. Μου αρέσει όταν κάποιοι παίρνουν πρωτοβουλίες σαν κι αυτή, μεταφέροντας δηλαδή με έμμεσο έστω τρόπο τη λογοτεχνία του 19ου αιώνα στον 21ο.

Δύο μεγάλοι εκδοτικοί οργανισμοί, ο Penguin και ο Economist, αποφάσισαν να συνεργαστούν στον τομέα του ηλεκτρονικού βιβλίου. Έτσι θα κυκλοφορήσουν μια σειρά από τίτλους που θα καταπιάνονται με θέματα της επικαιρότητας.

Η κληρονομιά της Άγκαθα Κρίστη, όχι μόνο στον πολιτισμό, αλλά και στην οικονομία καλά κρατεί. Όπως ανακοινώθηκε πρόσφατα μια αμερικανική εταιρεία έχει αγοράσει το 64% των μετοχών του Estate, όπως το αποκαλούν οι αγγλοσάξονες της μεγάλης κυρίας της αστυνομικής λογοτεχνίας. Έτσι τώρα θα έχουν τον πρώτο λόγο όχι μόνο σε ό,τι αφορά την κυκλοφορία των βιβλίων της, αλλά και τις παραγωγές ταινιών και τηλεοπτικών σειρών, θεατρικών μεταφορών κτλ. Αιώνια κληρονομιά.

No comments: