Wednesday, March 14, 2012

Βιβλιο-νέα


Το The Dark Tower, η σάγκα του Στίβεν Κινγκ που έχει φτάσει αισίως τους οκτώ τίτλους, θα γίνει τελικά ταινία. Το σχέδιο έμοιαζε να έχει ναυαγήσει λόγω των ενδοιασμών ενός στούντιο για να το γυρίσει, κάτι που τώρα έχει αναλάβει να κάνει ένα διαφορετικό στούντιο, με την προοπτική, αν όλα πάνε καλά, να γυριστεί και μια τηλεοπτική σειρά στη συνέχεια. Την ταινία θα σκηνοθετήσει ο Ρον Χάουαρντ και στο ρόλο του Πιστολέρο θα είναι, όπως όλα δείχνουν, ο Χαβιέρ Μπαρδέμ.

Στο Λόουελ της Μασαχουσέτης θα κάνει την πρεμιέρα του 55 ολόκληρα χρόνια μετά τη συγγραφή του το θεατρικό έργο του Τζακ Κέρουακ Beat Generation. Το έργο καταπιάνεται με τα γεγονότα μίας και μόνο μέρας στη ζωή του άλτερ έγκο του συγγραφέα, Τζακ Ντουλουόζ και είναι εμπνευσμένο από όλα όσα έχει ζήσει παρέα με τους Νιλ Κάσαντι και Άλεν Γκίνσμπεργκ.

Τη συνέχεια του βιβλίου American Psycho σκέφτεται να γράψει ο Μπρετ Ίστον Έλις, όπως αποκάλυψε σε μια ολονύχτια συνομιλία που είχε με τους "φίλους" του στο Τουίτερ. Ζήτησε μάλιστα και τις ιδέες τους για το μέλλον του αδίστακτου ήρωά του, αν και -όπως τόνισε- αν τύχει και τις υιοθετήσει θα τις πλασάρει σαν δικές του.

Ο Σάλμαν Ρούσντι αυτή την εβδομάδα, τουλάχιστον, δεν φοβάται τους ισλαμιστές που απειλούσαν να τον σκοτώσουν αν εμφανιζόταν στο λογοτεχνικό φεστιβάλ του Τζαϊπούρ στην Ινδία, γι' αυτό και αποφάσισε να επισκεφθεί τη χώρα. Θα μεταβεί στο Νέο Δελχί όπου θα συμμετάσχει σε μια συζήτηση στρογγυλής τραπέζης με θέμα τους Στίχους της Ελευθερίας.

Μια έκδοση θεσμός για τους βρετανούς φτάνει στο τέλος της μετά από δυόμιση σχεδόν αιώνες ζωής. Πρόκειται για την εγκυκλοπαίδεια Britannica, η οποία όπως ανακοινώθηκε αναστέλλει την έντυπη έκδοσή της, ώστε να επικεντρώσει όλες τις προσπάθειές της στο διαδίκτυο.

Καθώς γράφαμε αυτή την "έκδοση" των Νέων, έφτασε στα χέρια μας η ανακοίνωση του ΕΚΕΜΕΛ, που υπογράφουν όλα τα μέλη του διοικητικού του συμβουλίου και σύμφωνα με την οποία το Κέντρο λαμβάνει τελευταίον ασπασμό. Φυσικά δεν αποκλείεται αύριο να βγει κάποιος από αυτούς και να πει ότι ποτέ δεν υπέγραψε αυτό το κείμενο. Ίδωμεν...

No comments: