Monday, March 5, 2012

Βιβλιο-νέα


Σαν να μη με έφταναν όλα τ' άλλα αποφάσισα να φτιάξω ένα νέο μπλογκ το οποίο θα καταπιάνεται αποκλειστικά και μόνο με την Αστυνομική Λογοτεχνία. Εκεί θα ανεβάζω τις νέες παρουσίασεις βιβλίων του είδους, τις οποίες στη συνέχεια θα μεταφέρω σιωπηλά και εδώ, ακριβώς όπως κάνω δηλαδή και με τη Γιαπωνέζικη Λογοτεχνία. Έχω ήδη αναρτήσει ογδόντα μία παρουσιάσεις, εκ των οποίων μόνο η τελευταία, αυτή για το The 7th Month είναι καινούρια. Σιγά σιγά θα ξεθάψω από το αρχείο και θα ανεβάσω και άλλα κείμενα που δεν υπάρχουν ακόμη εκεί, θ' αρχίσω να μεταδίδω Αστυνομικό Δελτίο και θα σας πληροφορώ και για τους νέους τίτλους του είδους λίγο προτού κυκλοφορήσουν στο εξωτερικό. Σε αντίθεση μ' αυτό εδώ το μπλογκ, εκεί θα αναρτώ ανακοινώσεις, έτσι όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να μου τις αποστέλνουν στο lakisf@gmail.com Κλείνοντας να αναφέρω ότι έχω επιλέξει ένα "δυναμικό λουκ" για το συγκεκριμένο μπλογκ, που ίσως να με περιορίζει κάπως σε ό,τι αφορά τις δυνατότητές του, αλλά το οποίο την ίδια ώρα δίνει την ευκαιρία στον αναγνώστη να επιλέξει τον τρόπο που ο ίδιος θέλει να βλέπει τη σελίδα.

Έβρεξε βιβλία αυτό το Σαββατοκύριακο στο ηλεκτρονικό μου ταχυδρομείο, έτσι δύο μέρες μετά την τελευταία έκδοση των Νέων, σήμερα θα κάνω αναφορά σε οκτώ ακόμη τίτλους που θα κυκλοφορήσουν στο μέλλον και σε ένα που βγήκε ήδη στα ράφια, ο οποίος όμως μόλις προχθές μου αποστάληκε. Αρχή θα κάνω με τον τελευταίο:

Jonathan Kellerman - Victims. Κυκλοφόρησε στις 28 Φεβρουαρίου.
Kim White - The White Oak. Κυκλοφορεί στις 9 Απριλίου.
Patrick McGuinness - The Last Hundred Days. Κυκλοφορεί στις 22 Μαΐου.
Steve Berry - The Columbus Affair. Κυκλοφορεί στις 15 Μαΐου.
Mark Frost - The Paladin Prophesy. Κυκλοφορεί στις 25 Σεπτεμβρίου.
Kate Klimo - Dragon Keepers #5: The Dragon in the Sea. Κυκλοφορεί στις 22 Μαΐου.
Peter Leonard - All He Saw Was the Girl. Ένα ακόμη μυθιστόρημα από το γιο του Έλμορ Λέοναρντ. Κυκλοφορεί στις 5 Ιουνίου. Χαρτόδετη έκδοση. Η πανόδετη βγήκε ήδη.
James Runcie - Sidney Chambers and the Shadow of Death. Κυκλοφορεί την Πρωτομαγιά.
Conor Fitzgerald - The Namesake. Κυκλοφορεί στις 12 Ιουνίου.

Να αναφέρω ότι οι πιο πάνω ημερομηνίες αφορούν την αμερικανική αγορά.

Μια και αναφέρομαι στις νέες εκδόσεις βιβλίων να σημειώσω ότι στις 8 Μαΐου κυκλοφορεί το νέο και πολυαναμενόμενο μυθιστόρημα της βραβευμένης συγγραφέως Τόνι Μόρισον με τίτλο Home, ενώ δύο εβδομάδες περίπου πιο πριν ο Τζόναθαν Φράντζεν θα βγάλει στα ράφια μια συλλογή με δοκίμια που θα τιτλοφορείται Farther Away.

Το The Day of the Triffids, ένα από τα πλέον επιτυχημένα μελλοντολογικά ή μάλλον καταστροφολογικά βιβλία όλων των εποχών αποφάσισε να μεταφέρει στη μεγάλη οθόνη ο Σαμ Ράιμι. Όχι όμως από την καρέκλα του σκηνοθέτη, αλλά αυτήν του παραγωγού. Λεπτομέρειες για την ταινία δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστές.

Ο Τζόναθαν Κέλλερμαν, τον οποίο αναφέρουμε και πιο πάνω, είδε ένα από τα βιβλία του το Silent Partner (φώτο) να διασκευάζεται σε κόμικ, ακολουθώντας το παράδειγμα του "ανύπαρκτου" συγγραφέα Richard Castle. Το ένα χέρι νίβει τ' άλλο και τα δυο το πρόσωπο στα... ξένα.

2 comments:

Mana said...

Μου αρέσει η Morisson ανυπομονώ για το καινούριο της. ξέρεις πότε θα βγάλει καινούριο ο Τζόναθαν Κόου;

lakis said...

Μάνα, σύμφωνα με τα στοιχεία που έχω δεν θα βγάλει κάτι φέτος ο Κόου. Το τελευταίο του βιβλίο ήταν το The Terrible Privacy of Maxwell Sim του 2010, αλλά από κει και πέρα δεν βλέπω κάτι άλλο. Αν θα βγάλει κάτι προς το τέλος του χρόνου θα ανακοινωθεί μέσα στους επόμενους ένα-δυο μήνες.