Tuesday, September 4, 2012

Νέα Βιβλία: Από τους Michael Kardos, Cornell Woolrich, Janice Law, Lance Weller, Holly Phillips και Steve Sheinkin


Η έλλειψη χρόνου δεν μου επιτρέπει δυστυχώς την πολυτέλεια της μετάφρασης των δελτίων τύπου των βιβλίων που έλαβα και κυκλοφορούν σήμερα στο εξωτερικό. Θα αρκεστώ λοιπόν σε σύντομες αναφορές σ' αυτά μαζί με τους σχετικούς συνδέσμους.

Michael Kardos - The Three Day Affair. Τρεις καλοί φίλοι βρίσκονται ξαφνικά στο επίκεντρο μιας υπόθεσης απαγωγής. Δεν γνωρίζουν καλά καλά πώς έγινε αυτό, αλλά ξέρουν ότι οι ίδιοι είναι οι θύτες, και το θύμα τους μία τυχαία (ή μάλλον άτυχη) γυναίκα.

Cornell Woolrich - Night Has a Thousand Eyes. Ο ντετέκτιβ Τομ Σον σώζει μια νέα γυναίκα, μετά από μια απόπειρα αυτοκτονίας. Όταν μαθαίνει τη μυστηριώδη ιστορία της αποφασίζει να ρίξει μια πιο ενδελεχή ματιά στην υπόθεση.

Janice Law - The Fires of London. Ένας δολοφόνος βρίσκει καταφύγιο στους απαγορευμένους για κυκλοφορία νυχτερινούς δρόμους του Λονδίνου, στη διάρκεια του πολέμου, και ο μοναδικός που φαινομενικά μπορεί να τον βρει είναι ο διάσημος ζωγράφος Φράνσις Μπέικον.

Lance Weller - Wilderness. Ένα από τα πλέον αναμενόμενα μυθιστορήματα της χρονιάς στις ΗΠΑ. Αφηγείται την ιστορία του Άμπελ Τρούμαν, ενός επιζήσαντος του εμφυλίου πολέμου, που έστησε το μοναχικό του σπιτικό σε μια καλύβα στα βουνά της κομητείας της Ουάσινγκον, και ο οποίος τώρα ετοιμάζεται για το μεγάλο και τελικό του ταξίδι.

Holly Phillips - At the Edge of Walking. Η δεύτερη συλλογή διηγημάτων μιας βραβευμένης συγγραφέως. Ιστορίες που κινούνται ανάμεσα στους κόσμους της φαντασίας και της πραγματικότητας και που πολλές φορές συναντώνται στα όριά τους.

Steve Sheinkin - The Bomb. Αυτή είναι η ιστορία των δολοπλοκιών, των μυστικών και ψεμάτων και των μικρότερων ή μεγαλύτερων απατών που οδήγησαν στη δημιουργία του πιο τρομακτικού όπλου στη γη: της ατομικής βόμβας.

1 comment:

Stopapali said...

Να εισαι καλα!