Wednesday, January 18, 2012

Βιβλιο-νέα


Αυτοβιογραφικό βιβλίο ετοιμάζει ο τραγουδιστής Έλτον Τζον. Ο τόμος, που θα κυκλοφορήσει τον Ιούλιο, θα φέρει τον τίτλο Love Is the Cure, και θα καταπιάνεται σε μεγάλο βαθμό με τη μάστιγα του Έιτζ. Από το βιβλίο φυσικά δεν θα λείπουν και οι αναφορές στον στενό φίλο του Τζον και φωνή του συγκροτήματος των Queen, Φρέντι Μέρκιουρι.

Από τον κινηματογράφο στην παιδική λογοτεχνία θα μεταπηδήσει, προσωρινά τουλάχιστον, ο Κρις Κολόμπους, σκηνοθέτης και παραγωγός πολλών επιτυχημένων ταινιών, μεταξύ των οποίων και κάποιων του Χάρι Πότερ. Το πρώτο του βιβλίο αναμένεται να κυκλοφορήσει την άνοιξη του 2013 και θα απευθύνεται στους νεαρούς φίλους των ιστοριών φαντασίας. House of Secrets είναι ο τίτλος του και θα συνυπογράφεται από τον Ned Vizzini.

Την κότα με τα χρυσά αυγά φαίνεται πως ανακάλυψαν οι παραγωγοί στη σειρά των βιβλίων Twilight της Στέφανι Μέγερ και δεν θέλουν να την παρατήσουν και τόσο εύκολα. Έτσι, όπως διέρρευσε πρόσφατα, προσπαθούν να βρουν κάποιο τρόπο να  δώσουν μια συνέχεια στις περιπέτειες της Μπέλα και Σία -παρά το γεγονός ότι δεν υπάρχουν άλλα βιβλία στα οποία να στηριχτούν- κι αυτό μάλλον θα το κάνουν με τη δημιουργία μιας νέας τηλεοπτικής σειράς, λες και δεν υπάρχουν ήδη αρκετοί βρικόλακες στη μικρή οθόνη.

Μια και μιλάμε για βρικόλακες και τη μικρή οθόνη, είναι ευκαιρία να πούμε ότι ο τελευταίος κύκλος της σειράς True Blood μάλλον μας απογοήτευσε. Απ’ ό,τι φαίνεται ακόμη και οι άξιοι σεναριογράφοι του HBO δεν μπόρεσαν να σώσουν την ιστορία από την πτώση σε ποιότητα των βιβλίων της Charlaine Harris, στα οποία αυτή στηρίχτηκε.

Η τελευταία είδηση αφορά και πάλι τη σχέση βιβλίου και οθόνης, το μόνο που αυτή τη φορά μιλάμε για τη μεγάλη έκδοσή της. Οι φίλοι του Τόλκιν έχουν αρχίσει να ανησυχούν για το πόσο πιστή θα είναι στο βιβλίο τελικά η μεταφορά του Χόμπιτ στον κινηματογράφο από τον Πίτερ Τζάκσον. Οι ειδήσεις που διαρρέουν κρίνονται το λιγότερο… ενοχλητικές, καθώς ο συμπαθής σκηνοθέτης, που έκανε τόσο εξαιρετική δουλειά στον Άρχοντα των Δαχτυλιδιών, τώρα μοιάζει να έχει χάσει το μέτρο, αφού όσο προχωρά η παραγωγή τόσο αλλάζει την ιστορία. Δεν έχει μοναχά μεταφέρει με το έτσι θέλω κάποιους από τους ήρωες του Άρχοντα στο Χόμπιτ, αλλά τους βάζει κιόλας να συμμετέχουν και σε μια μάχη που δεν συνέβηκε ποτέ στο βιβλίο. Φυσικά όλοι κρίνονται στο τέλος, αλλά είμαι σίγουρος ότι οι purists, δεν θα του συγχωρέσουν αυτές τις ατασθαλίες.

No comments: